Ministar Đorđević sastao se sa ambasadorom Države Katar

0
Foto: minrzs.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Katara u Srbiji Mubarakom bin Fahadom Al-Tanijem o saradnji u mnogim oblastima u okviru kojih dve zemlje mogu pronaći zajedničke interese.

Ministar Đorđević istakao je da bilateralnu saradnju sa Državom Katar odlikuju dobri i prijateljski odnosi koje je potrebno učvrstiti, posebno u oblastima koje se tiču rada, zapošljavanja, socijalnih pitanja, ali i pitanja migracija.

U vezi sa tekućim pregovorima oko usaglašavanja Nacrta sporazuma o privremenom zapošljavanju i radu između Srbije i Države Katar, ministar Đorđević izrazio je nadu da će dve strane uspeti zajednički da dođu do optimalnog rešenja. Ministar je dodao da će eventualna saradnja na predloženim projektima biti od velikog značaja u cilju intenziviranja saradnje u oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva, ali i da postoji niz drugih oblasti u okviru kojih dve zemlje mogu pronaći zajedničke interese.

Ambasador Mubarak bin Fahad Al-Tani poručio je da će nastaviti da radi na unapređivanju odnosa između Države Katar i R. Srbije.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR