Ministar Đorđević sa šeficom Kancelarije UN za razvoj

0
Foto: mod.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se sa šeficom Kancelarije stalnog koordinatora UN i stalnog predstavnika UNDP u Srbiji Karlom Robin Herši.

Na sastanku je bilo reči o razvoju dalje saradnje, te je Đorđević istakao da projekti sa UN i njenim specijalizovanim agencijama imaju veliki značaj za nastavak procesa reformi kojem je Ministarstvo odbrane istinski privrženo, što je posebno važno za napredak naše zemlje ka punopravnom članstvu u EU.

Đorđević je zahvalio na podršci pruženoj u realizaciji projekta CASM, čija ukupna vrednost se procenjuje na više od 11 miliona dolara, a kojim Srbija pokazuje da u oblasti razoružanja i kontrole naoružanja poštuje standarde, kriterijume i procedure UN i OEBS.

Tema razgovora bio je i koncept rodne ravnopravnosti za koji je Đorđević rekao da je u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije prihvaćen kao jedno od strateških opredeljenja, te će nastaviti planski da se sprovode mere za povećanje zastupljenosti žena i njihovo ravnopravno učešće u realizaciji svih zadataka.

Izvor: mod.gov.rs