Ministar Đorđević ce sastao sa ambasadorom Kraljevine Belgije, Leom Vinsentom Dasom

0
Foto: minrzs.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Republici Srbiji, Nj.E. Leom Vinsentom Dasom.

Ministar Đorđević je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa ambasadorom Kraljevine Belgije i prilike da razmene mišljenja o bilateralnim odnosima i mogućnostima za njihovo unapređenje, posebno u oblastima koje su u nadležnosti ovog ministarstva. Postoji poseban interes da se saradnja unapredi u domenu socijalne zaštite, promociji rodne ravnopravnosti, zaštite prava radnika.

Otvaranje dijaloga i razmena mišljenja o mogućnostima saradnje u oblasti zaštite i održavanja ratnih i vojnih memorijala, ocenjene su kao dalji koraci unapređenja saradnje.

Po pitanju migrantske krize, ministar Đorđević je informisao ambasadora Dasa u vezi sa trenutnom situacijom u Srbiji i naglasio da će Srbija nastaviti da se odnosi odgovorno i humano prema migrantskoj populaciji.

Ambasador Vinsent Das je ponovio podršku evropskim integracijama Srbije i istakao spremnost Kraljevine Belgije da u okviru svojih mogućnosti, pomogne i pruži podršku u cilju usklađivanja propisa za direktivama EU kroz razmenu iskustava i primera dobre prakse.

Imajući u vidu činjenicu da je predstojeća godina u znaku obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, dogovoreno je da će obe strane raditi na predlozima zajedničkog obeležavanja važnih istorijskih događaja.

Izvor: minrzs.gov.rs