Milićević: Kvalitetnim merama do boljih ekonomskih rezultata

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević danas je uoči prve sednice novoizabrane Skupštine Privredne komore Vojvodine, istakao predstavnicima medija, da je reč o dobroj prilici da Pokrajinska vlada još jednom pruži podršku radu Privredne komore Vojvodine i radu jedinstvenog privrednog komorskog sistema.

„Svi mi zajedno, Republička vlada, Pokrajinska vlada i Privredna komora, kao i druga udruženja i asocijacije privrednika, smo na istom zadatku. To je ekonomsko osnaživanje Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine i mislim da rezultati govore da smo na dobrom putu“, naglasio je Milićević.

Potpredsednik Pokrajinske vlade je podsetio da bruto društveni proizvod u Srbiji raste, nezaposlenost pada, te da su isto tako pokazatelji dobri i kada je reč o AP Vojvodini. Milićević je istakao da je to u skladu sa politikom Pokrajinske vlade, koja je prilikom svog formiranja pre godinu dana postavila brži ekonomski razvoj kao jedan od glavnih ciljeva.

„Podaci govore da se taj cilj i ostvaruje. Prvi kvartal ove godine je u privredi AP Vojvodine veoma ohrabrujući. Industrijska proizvodnja u Vojvodini je dostigla rast od 5,2 odsto, rast spoljnotrgovisnke razmene je u odnosu na isti period u 2016, povećan za 19,5 odsto i premašio je 3,2 milijarde evra. Ohrabruje brži rast izvoza od uvoza, a broj nezaposlenih je na kraju aprila ove godine u odnosu na ovaj period u prošloj godini smanjen za 12,6 odsto ili za više od 22.500 ljudi, što je veoma značajno“, istakao je danas u Privrednoj komori Vojvodine Milićević.

Svi parametri govore u prilog tome da imamo snažnu ekonomsku aktivnost. Pokrajinska vlada, putem svojih mera, kako je Milićević ukazao, kroz realizaciju budzeta pospešuje privredni rast u svim njegovim segmentima.

Na današnjoj prvoj sednici Skupštine Privredne komore Vojvodine izabran je novi saziv ovog tela, koji će, kako je njen predsednik i u ovom mandatu Marko Cigić istakao, uz snažnu podršku Pokrajinske vlade i strukturne promene koje se očekuju, obezbediti razvoj privredne strukture, te ostvariti i rast i razvoj neophodan za to da našu privredu osposobimo za tržište i izvoz.

Izvor: Brif.rs