Mihajlovićeva sa Svetskom bankom: Novi projekti obnove regionalnih puteva i pruga

0
Foto: mgsi.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa predstavnicima Svetske banke, koje je predvodio Huan Gavirija, rukovodilac globalne prakse u transportnom sektoru i informacionim tehnologijama Svetske banke, i Stiven Ndeagva, šef kancelarije ove organizacije u Srbiji.

Razgovarali su o infrastrukturnim projektima u kojima učestvuje Svetska banka i nastavku reformi u oblasti puteva i železnice. Potpredsednica Mihajlović je istakla da je Svetska banka jedan od važnih finansijera izgradnje naše najznačajnije saobraćajnice, Koridora 10, kao i projekata u obnovi železnice.

„Da bi Srbija mogla uspešno da sarađuje sa Svetskom bankom potrebno je da imamo stabilne javne finansije i budžet, što Srbija sada ima. Zato sam danas pokrenula razgovore o novim projektima, pre svega o obnovi regionalne infrastrukture koja je za nas od velikog značaja. Razgovarali smo o mogućnosti kreditiranja rekonstrukcije regionalnih puteva u visini od 30 miliona evra i obnove regionalnih pruga vrednosti od 50 miliona evra“, kaže potpredsednica Mihajlović, i naglašava da je reč o početnim razgovorima o ovim kreditima.

Predstavnici Svetske banke Stiven Ndeagva i Huan Gavirija izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim reformama u oblasti putne i železničke infrastrukture koje sprovodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Oni su izrazili spremnost da Svetska banka i dalje učestvuje u infrastrukturnim projektima koji se budu radili u Srbiji.