Mihajlovićeva: Sa NALED-om u nove reforme

0
Bolnica VITA Novi Sad

NALED je jedan od naših najvažnijih partnera i sve reforme koje sprovodimo radili smo, radimo i radićemo zajedno sa vama, poručila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, na tradicionalnom godišnjem skupu Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Potpredsednica Vlade podsetila je na sve reformske aktivnosti koje su realizovane u saradnji sa NALED-om.

„Zajedno radimo na suzbijanju sive ekonomije, reformi katastra, poziciji Srbije na Duing biznis listi, elektronskim dozvolama. I danas, kad sam razgovarala sa Misijom MMF-a, zaključili smo da smo sve dobro što smo uradili u prethodne dve godine, uradili zajedno sa NALED-om“, izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je posebno ponosna na činjenicu da je udeo građevinske industrije u BDP-u od početka reforme građevinskih dozvola porastao za skoro dva odsto.

„Kad smo započeli sa reformama, udeo građevinske industrije u bruto društvenom proizvodu bio je 4,3%. Danas, dve godine kasnije, on je 6,2%. To je rezultat našeg zajedničkog rada i slika naše zemlje koja ide napred“, rekla je Mihajlovićeva.

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost posebno je istakla saradnju u okviru inicijative „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima“.

„Ponosna sam i srećna što pomažemo ženama na selu da se zaposle. Sve što one izrade s ponosom poklanjam svetskim liderima. Na taj način čuvamo srpsko kulturno nasleđe, ali i pomažemo ženama sa sela da se ekonomski osnaže“, poručila je Mihajlovićeva.

Ona je zaključila da je Srbija zemlja koja se razvija i koja ima u planu da bude na vrhu svih svetskih lista po svom napretku.

Izvor: mgsi.gov.rs