Mihajlovićeva sa Hasanovim: Počinjemo radove na obilaznici oko Beograda

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Eldarom Hasanovim u vezi sa početkom radova na delu obilaznice oko Beograda, na kojoj će raditi azerbejdžanska kompanija „Azvirt” i kineska firma „Sinohidro”.

„Na izgradnju obilaznice oko Beograda čekalo se 20 godina. Ova Vlada je pokrenula taj veoma važan projekat i u najskorijem periodu krećemo radove na nastavku obilaznice od Ostružničkog mosta do Bubanj potoka“, izjavila je Mihajlovićeva.

Ambasador Hasanov je zahvalio potpredsednici Mihajlović zbog uspešne saradnje i odličnih partnerskih i strateških odnosa sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. On je dodao da kompanija „Azvirt“ poseduje najsavremeniju opremu i tehniku koja je na raspolaganju prijateljskoj Srbiji. Kompanija „Azvirt“ bila je glavni izvođač na gradnji auto-puta od Ljiga do Preljine, koji je u novembru prošle godine pušten u saobraćaj.

Mihajlovićeva je podsetila da je zajedno sa „Putevima Srbije“, koji su investitor ovog projekta, sa Kinom potpisala komercijalni ugovor za ovu deonicu vredan 207 miliona evra. Ugovor predviđa i da domaće kompanije učestvuju u radovima sa 49 odsto.

Izvor: mgsi.gov.rs