Mihajlovićeva: Timskim radom do novih projekata sa Kinom i Rusijom

0
Foto: mgsi.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović sastala se danas sa bivšim predsednikom Srbije i predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom Tomislavom Nikolićem.

Potpredsednica Mihajlović, članica Nacionalnog saveta, i predsednik Nikolić razgovorali su o svim infrastrukturnim projektima koje Srbija sprovodi sa kineskim i ruskim kompanijama.

Predsednik Nikolić je istakao da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kojim rukovodi Mihajlovićeva, ima najviše poslova sa Kinom i Rusijom i da mu je želja da timskim radom sa Nacionalnim savetom ovih poslova bude još više. On je ponudio da svoje dobre kontakte u Kini i Rusiji stavi u službu obezbeđivanja novih poslova.

Potpredsednica Mihajlović obavestila je predsednika Nikolića da je Srbija izabrana za centar za infrastrukturu svih projekata koji se sprovode između Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u okviru globalnog projekta „Jedan pojas, jedan put”. Ona je zatražila i dobila podršku predsednika Nikolića u vezi sa organizacijom Samita ministara saobraćaja i infrastrukture Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope koji bi do kraja godine bio održan u Beogradu.

Predsednik Nikolić je tokom razgovora rekao da nije odustao od ideje izgradnje kanala Morava – Vardar do grčke luke Solun. On je naglasio da ima podršku Kine za ovaj projekat, ukoliko se s njim saglase Makedonija i Grčka, i dodao da će na tome raditi sa zvaničnicima u Skoplju i Atini. Nikolić je istakao da će vrlo brzo potpredsednici Mihajlović i Vladi Srbije dostaviti novu studiju izvodljivosti ovog projekta.