Mihajlovićeva i Manco o unapređenju saradnje Srbije i Italije u oblasti građevinarstva

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa ambasadorom Italije u Beogradu Đuzepeom Mancom o saradnji Srbije i Italije, kao i o podršci Italije našoj zemlji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Mihajlovićeva i Manco su razgovarali i o potencijalima za unapređenje saradnje u oblasti inicijative „Zapadni Balkan 6“, posebno u kontekstu nedavnog Samita lidera Zapadnog Balkana, koji je sredinom jula održan u Trstu u Italiji.

Potpredsednica Vlade istakla je da je za balkanske zemlje veoma važan i ugovor o transportnoj zajednici koji je potpisan u Trstu, a koji će povezati transportna tržišta i podstaći ulaganja u infrastrukturu u ovom regionu.

Sa ambasadorom Italije u Beogradu Mihajlovićeva je razgovarala i o unapređenju saradnje na konkretnim projektima u oblasti građevinarstva i infrastrukture u Srbiji na kojima rade italijanske kompanije, kao i o dinamici izvođenja radova u toj oblasti.

„Od svih kompanija koje posluju u Srbiji, bilo da su one italijanske, iz drugih zemalja ili naše domaće firme, apsolutno očekujem da radove obave kvalitetno i u dogovorenom roku“, poručila je Mihajlovićeva.

Manco je potpredsednici Vlade rekao da italijanske kompanije koje dolaze u Srbiju žele da posao obave na najbolji način, te da mu, kao ambasadoru zemlje iz koje te kompanije dolaze, otvorena komunikacija sa Vladom Srbije mnogo znači. On je dodao da su italijanske firme sa kojima je nedavno razgovarao izrazile zainteresovanost i za nove projekte u Srbiji.

Izvor: mgsi.gov.rs