Mihajlovićeva i Čauhan: Želimo direktnu avio-liniju između Srbije i Indije

0
Foto: mgsi.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorkom Indije u Beogradu Narinder Čauhan o daljem nastavku saradnje dve zemlje, pre svega u oblasti rodne ravnopravnosti, vazdušnog saobraćaja i infrastrukturnih projekata.

Mihajlovićeva je predložila da se u narednom periodu u Beogradu organizuje sastanak sa indijskim kompanijama kako bi im se prezentovali projekti na kojima Srbija radi, zarad uspostavljanja još bolje saradnje dve zemlje.

„Ima dosta prostora za saradnju Srbije i Indije, kako kroz poljoprivredu, zdravstvo, nove tehnologije, tako i kroz razvoj turizma, oblast energetske efikasnosti i infrastrukturnih projekata koje realizujemo. Želja nam je i da uspostavimo direktnu liniju između Srbije i Indije“, istakla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade zahvalila je ambasadorki Čauhan na dosadašnjoj podršci za aktivnosti koje Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost sprovodi.

„Uradili smo mnogo u prethodnom periodu u oblasti rodne ravnopranosti, verujem da ćemo i u budućnosti moći da računamo na vašu podršku za projekte koje sprovodimo“, rekla je Mihajlovićeva.

Ambasadorka Čauhan je izrazila zahvalnost Republici Srbiji zbog ukidanja viza za građane Indije, istakavši da bi uspostavljanjem direktne linije turizam i trgovinska razmena između dve zemlje bili na mnogo višem nivou.

„Naša namera je da građanima Indije predstavimo Srbiju. Potencijala za saradnju ima dosta. Takođe, kada je rodna ravnopravnost u pitanju, imaćete moju punu podršku, kao i do sada“, rekla je Čauhan.

Izvor: mgsi.gov.rs

 

POSTAVI ODGOVOR