Mihajlović: Živimo na buretu baruta, zato je potrebna stabilnost

0
Bolnica VITA Novi Sad

Živimo na buretu baruta i ne treba mnogo da se stvori iskra koja može da zapali sve i zato nam danas, kao retko kad, trebaju mir, hladne glave, uzdržanost, sve ono što vidimo kod budućeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kaže potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Ona u intervjuu za “Srpski telegraf” ističe da na zapaljivu retoriku iz regiona Srbija odgovora mirom, mudrošću i trezvenošću.

„Uvek pozivamo na razgovor sa jasnom porukom da nam je politička stabilnost najpotrebnija, jer bez nje nema ekonomskog napretka. Ali, uz jasan odgovor da se nikom neće dozvoliti da ponižava našu zemlju. To je ponašanje Srbije, pre svega njenog izabranog predsednika, jer on predstavlja našu zemlju“, dodaje Mihajlovićeva.

Ona ističe i da ideja o Velikoj Albaniji neće dobro doneti Albancima, kao što je ideja o Velikoj Srbiji malo toga dobrog donela Srbima i dodaje da je jedino rešenje za sve Albance, Srbe, Bošnjake i Crnogorce – EU.

Zato je odgovornost Brisela za Zapadni Balkan ogromna i dobro je što sve češće čujemo kritike da je EU zapostavila ovaj prostor i da se to može vratiti kao bumerang, objašnjava Mihajlovićeva.

Izvor: Tanjug