Mihajlović: Od Babića očekujem samo rezultat

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da od v.d. direktora „Koridori Srbije“ Zorana Babića očekuje samo jedno rezultat i da se kvalitetno i u predviđenim rokovima završi Koridor 10, a da će u tome imati njenu podršku.

„Ovaj veliki posao je pri kraju, ali zato baš sada moramo da uložimo najviše rada i truda. Zato od novog vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije Zorana Babića očekujem isto ono što sam tražila od njegovih prethodnika – a to je rezultat. Ništa manje i ništa više“, poručuje Mihajlovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona kaže da očekuje da „Koridori Srbije“ ispune ugovorene obaveze i da u kvalitetu i predviđenim rokovima završe ovaj izuzetno važan posao.

„Verujem da je Zoran Babić svestan odgovornosti koju je preuzeo, a u meni i ministarstvu koje vodim će, kao i njegovi prethodnici, imati svu potrebnu pomoć i punu podršku da završimo Koridor 10“, rekla je Mihajlovićeva.

„Ne postoji veći interes za državu i našu Vladu Srbije, niti veći zadatak za mene lično od završetka Koridora 10. Srbija sa izgrađenim Koridorom 10, auto-putem koji povezuje Srbiju sa Makedonijom i Bugarskom, postaje najbrža i najkraća veza istoka i zapada Evrope i nezaobilazan saobraćajni centar ovog dela Evrope“, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, Koridor 10 nisu samo auto-put, mostovi i tuneli, već i veliki privredni potencijal Srbije, jer će pored već izgrađenih više od 50 fabrika u blizini auto-puta nići nove u kojima će raditi naši građani.

„Da ne govorim o većim prihodima od putarine, trgovine i svih drugih poslova koji će biti otvarani u blizini auto-puta“, kaže Mihajlovićeva.

Izvor: Tanjug