Mihajlović: Izgradnja južnog kraka Koridora 10 privodi se kraju

0
Bolnica VITA Novi Sad

Izgradnja južnog kraka Koridora 10 privodi se kraju, a ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da opomene ubrzavaju izvođače radova da poštuju rokove.

Potpredsednica Vlade rekla je da je na državi da stvori uslove da se poslovi rade, od zakonskog okvira do novca za projekte i radove, a na izvođačima je da poštuju ugovore, a to znači da završe radove u određenom roku i kvalitetu.

Ona je rekla da izvođači koji ne poštuju ugovorne obaveze mogu da očekuju opomenu pred raskid ugovora, što su neki od njih i dobili.

„I „Koridori Srbije“ su za radove na Koridoru 10 kaznili pojedine izvođače, dok je Ministarstvo, kao investitor, dalo opomenu pred raskid ugovora izvođaču na Koridoru 11 i uskratilo saglasnost za pojedine podizvođače na toj trasi. Svi moraju da se ubrzaju, nama je to važno, i zato radimo monitoring 24 sata dnevno. To je jedan od glavnih razloga što možemo da kažemo da nakon tri godine imamo 200 km puteva više“, rekla je Mihajlovićeva.

S brojem kilometara, poslednjih godina povećavao se i broj automobila koji prolaze Koridorom 10. Tako je u 2014. ovom trasom prošlo 36 miliona vozila, naredne godine 39 miliona, u 2016. 43 miliona, dok se ove godine očekuje 48 miliona vozila.

Izvor: Tanjug