Mihailo Jovanović na čelu Kancelarije za informacione tehnologije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici Rešenje o imenovanju direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Kancelariju će voditi Mihailo Jovanović, koji iza sebe ima 20 godina bogatog profesionalnog iskustva u „Telekomu“ i „Pošti Srbije“, gde je bio u najvišem bordu direktora odgovoran za informacione tehnologije, elektronske komunikacije i razvoj.

Takođe, bio je član i koordinator Izvršnog odbora „Pošte Srbije“ i doprineo je ostvarivanju najboljeg rezultata poslovanja u istoriji „Pošte“. Radio je kao savetnik za elektronsku upravu u Kabinetu predsednika Vlade.

U nadležnosti Kancelarije biće razvoj i funkcionisanje sistema elektronske uprave i informacionih sistema i infrastrukture državne uprave i službi Vlade, dok će biti pozicionirana kao centralna funkcija u Vladi koja direktno odgovora predsedniku Vlade.

Na sednici je doneta i Odluka o obrazovanju Saveta za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije, kojim će predsedavati predsednica Vlade Ana Brnabić.

Kao njeni zamenici imenovani su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Izvor: Vlada Srbije