Migranti iz centra Beograda prebačeni u prihvatne centre

0
Bolnica VITA Novi Sad
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su državni organi ozbiljnim trudom i radom uspeli da migrante koji su bili smešteni u barakama kod Autobuske stanice u Beogradu isele u prihvatne centre, u kojima imaju humane i pristojne uslove za život.

Stefanović je, u društvu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina i komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije Vladimira Cucića, obišao barake u kojima su bili smešteni migranti, a koje su sada u fazi rušenja.

On je tom prilikom istakao da je taj prostor, koji je bio nekontrolisano naseljen, pored toga što je bio nebezbedan i neadekvatan za smeštaj, bio i stecište švercera, koji su pokušavali da dođu do migranata.

Prema njegovoj oceni, na ovaj način je povećana i bezbednost građana Srbije, koji žive u blizini i koji su, i pored toga što je broj incidenata sa migrantskom populacijom zahvaljujući dobrom radu državnih organa na minimumu, imali bojazan za svoju sigurnost.

Danas to završavamo, ruše se objekti koji su nebezbedni i potencijalni su izvor zaraze. Uspeli smo da migrante pomerimo u prihvatne centre i da povećamo bezbednost građana Srbije, što je svakako prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova, istakao je Stefanović.

Izvor: Vlada Srbije