Merenje brzine na naplatnim rampama

0
Bolnica VITA Novi Sad

Kao što je i najavljeno pre desetak dana, na naplatnim rampama u Srbiji počelo je merenje prosečne brzine, za sada se testira sistem.

Kako kažu, testiranje je počelo od severa i juga zemlje, odnosno na pojedinim naplatnim rampama u Vojvodini, ali i na izlasku iz Srbije na Koridoru 10. Takođe, kako navode, ove priznanice su sporadično deljene, tako da ih nisu dobili ni svi vozači koji su prošli kroz istu rampu.

– Sistem će se uhodavati i tokom naredne nedelje. Uvodiće se postepeno na rampama, dok ne budu sve „pokrivene“. To je razlog zašto su priznanice sa prosečnim brzinama negde izdavane, a negde ne – objašnjavaju u “Putevima Srbije”.

Vozači ne moraju da brinu da će biti kažnjeni greškom jer su tačno izmerene dužine svih pravaca i isključenja na auto-putu, a podešeni su i satovi na ulaznim i izlaznim rampama tako da se poklapaju, kako vozači ne bi bili kažnjeni zbog „mimoilaženja“ vremena na satovima.

Za sada je merenje dužine puteva završeno samo na auto-putu Šimanovci-Šid, dok je u toku merenje ostalih auto-puteva u Srbiji.

Za početak niko neće biti kažnjavan kako bi se ceo sistem merenja prosečne brzine testirao, ali se očekuje da u nekom trenutku počne kažnjavanje. Još uvek se ne zna da li će saobraćajna policija vozače koji su prekoračilli brzinu zaustavljati odmah na naplatnoj rampi ili će kazne stizati na kućnu adresu.

Izvor: Blic

.