MAT: Odlični ekonomski podaci

0
Bolnica VITA Novi Sad

Aktuelni ekonomski podaci su vrlo povoljni tako da je planirani privredni rast od tri odsto u ovoj godini sasvim izvestan, ali neželjeni događaji poput onih u Fijatu su naveći rizici koji bi mogli poremetiti narednih meseci visoki dinamičan rast, ocenjeno je danas na prezentaciji 270. broja „Makroekonomskih analiza i trendova“ (MAT).

Ivan Nikolić, direktor za naučno istraživački razvoj Ekonomskog instituta, ukazao je da su majski podaci vrlo povoljni i na neki način su ojačali očekivanja vezana za planiranu privrednu aktivnost.

Odličan rezultat daje prostor za povećanje plata

Planirani privredni rast od tri odsto u ovoj godini je sasvim izvestan, a odličan rezultat daje prostor za povećanje plata, ocenjeno je danas tokom predstavljanja najnovijeg broja biltena „Makroekonomske analize i trendovi“ (MAT).

Ivan Nikolić, direktor za naučno istraživački razvoj Ekonomskog instituta ukazao je da su majski podaci vrlo povoljni i da su, na neki način, ojačali očekivanja vezana za planiranu privrednu aktivnost.

MMF – doktor koji bolest leči, ali ako je nema, koči

Da li država treba da uđe u novi aražman o predostrožnosti sa MMF-om, među ekonomistima postoje oprečna mišljenja, što se pokazalo na današnjoj prezentaciji 270. broja „Makroekonomskih analiza i trendova“ (MAT).

Koordinator istraživačkog programa „MAT“ Stojan Stamenković preneo je da je misija MMF-a bila veoma zadovoljna rezultatima koje je postigla Srbija, dodajući da su rekli da su svi podaci gotovo savršeni, ali da će insistirati na javnim preduzećima, posebno na EPS-u, gde ne govore o broju zaposlenih, već o kvalitetu upravljanja.