Marković: Neplaćanje poreza je prošlost

0
Bolnica VITA Novi Sad

Naplata prihoda od januara do novembra ove godine veća je za osam odsto od planirane, kao i za 13 odsto od one koja je ostvarena u istom periodu prošle godine, izjavila je danas direktorka Poreske uprave Dragana Marković i poručila da je neplaćanje poreza prošlost.

Marković je posle sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem naglasila da je zadovoljna rezultatom rada Poreske uprave ove godine i istakla da će do kraja 2016. biti značajno bolja naplata nego prethodnih godina.

Ona je dodala da je poseta predsednika vlade Poreskoj upravi velika čast i čin izuzetne lične i institucionalne podrške radu uprave i napora koji se ulažu.

Marković je kazala da su pred Poreskom upravom u narednoj godini mnogi teški zadaci i ocenila da će 2017. biti jedna od najizazovnijih i najturbulentijih u istoriji te institucije.

I dalje ćemo podsticati razvoj svesti i isticati značaj dobrovoljnog plaćanja poreza, dok će inspektori danonoćno biti na terenu“, podvukla je Marković.

„Neplaćanje poreza je prošlost i svi ćemo morati u narednim godinama da pokažemo šta znači biti odgovoran i šta znači biti patriota“, kazala je Marković.

Upitana kolika je utaja poreza, Marković je rekla da se procenjuje da je utaja poreza na godišnjem nivou od 25 do 30 odsto.

„Smatramo da ćemo svim akcijama i sa svim radnim grupama koje su osnovane na nivou vlade smanjiti taj procenat“, dodala je Marković.

Izvor: Tanjug