Malović najoštrije osudila hajku Hrvatske protiv Vučića

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednica Službe za informisanje i članica Predsedništva SNS Vladanka Malović najoštrije je danas osudila brutalnu hajku koja se vodi protiv predsednika te stranke i premijera Aleksandra Vučića od predstavnika hrvatske vlasti, političara i medija.

U saopštenju, Malović ističe da je očigledno da su hrvatski zvaničnici veoma nervozni, jer su ostali bez ijednog argumenta protiv države Srbije i srpskog naroda.
„Aleksandar Vučić je juče, na pristojan i dostojanstven način, i pred građanima Srbije, i pred građanima Hrvatske, a i pred celom međunarodnom javnošću, razotkrio njihove laži, licemerje i sramnu ucenjivačku politiku“, navela je ona.

Ne čudi je, kaže, to što hrvatskim zvaničnicima smeta jasna i nedvosmislena poruka Aleksandra Vučića – da Srbija više nikada neće dozvoliti ponižavanje svoje države i svih svojih građana, i što im je u lice sasuo, prvi put otkako se pamti istorija srpsko-hrvatskih odnosa, sve činjenice fašističke politike koju vodi Hrvatska, preciznije: istinu i samo istinu.
Malović sa žaljenjem konstatuje da Srbija još jednom ima priliku da vidi na delu prostačke napade na porodicu premijera Vučića, koju hrvatski mediji nazivaju četničkom. „Istine radi, želim da kažem da u porodici Aleksandra Vučića niko nikada nije bio četnik, a jesu bili Srbi, koji su zaklani i pobijeni, samo zato što su Srbi“, navela je.
Malović je poručila da će SNS, predvođena Aleksandrom Vučićem, nastaviti da se zalaže za mir i stabilnost u regionu, za to da se građani bilo koje zemlje ne dele po verskoj i nacionalnoj pripadnosti, za normalan život svih građana i budućnost naše dece, koja će biti oslobođena od fašističkih politika.

Izvor: SNS