Ledolomci probili čep kod Dalja

0
Bolnica VITA Novi Sad

Dva mađarska ledolomca „Jektoro 6″ i Jektoro 11“ probila su ledeni čep kod Dalja i trenutno se održava probijeni koridor kako bi se omogućilo nesmetano proticanje leda, saopšteno je danas iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ledolomac „Greben“ trenutno deluje u Smederevu i nakon probijanja ledenih površina kod tog grada biće doneta odluka o njegovom daljem angažovanju, dok su dva dodatna mađarska ledolomca „Sečenji“ i „Jektoro 7“ probila ledeni čep koji je formiran od Surduka do Pupinovog mosta i trenutno probijaju koridor.

Putni pravci Pričević-Pecka i Krupanj-Gračanica neprohodni su zbog radova na mostu u Peckoj, odnosno na mostu preko reke Likodre u Mojkoviću.

Železnički saobraćaj na mreži pruga čiji je upravljač „Infrastruktura železnice Srbije“ funkcioniše redovno, bez poremećaja i nema značajnih smetnji u funkcionisanju koje su uzrokovane nepovoljnim vremenskim uslovima.

Svi letovi sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd realizovani su prema planiranom redu letenja, bez otkazivanja, a takođe, na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu saobraćaj se odvija nesmetano.

Izvor: Tanjug