Kravić: Bojazni od zime i snega nema, komunalni sektor u gradu funkcioniše izrazito dobro

0
Foto: jkpput.rs

Zimska služba Grada Novog Sada spremna je za zimu. Smotra mehanizacije svih javno komunalnih preduzeća urađena je prošle sedmice i sva preduzeća su u pripravnosti.

Postoje četiri stepena pripravnosti i u zavisnosti od vremenskih prilika, intenziteta padavina i u dogovoru sa Gradskim štabom zimske službe, na terenu se angažuje potreban broj ljudi i mašina. Na raspolaganju su 25 posipača i 39 raonika, a u četvrtom stepenu ( vanredna situacija) angažuju se 28 posipača i 57 raonika za sneg kao i sva raspoloživa mehanizacija ostalih preduzeća u gradu.

Zahvaljujući subvencijama Grada Novog Sada nabavljena je jedna građevinske mašina sa raonikom, dok je u toku nabavka još tri poluteretna vozila sa rotacionim posipačima i raonicima.

U cilju efikasnijeg rada Zimske službe, pored punkta u krugu preduzeća, organizovan je „pukt 2“ na sremskoj strani a preduzeće poseduje dovoljne količine soli za početak zimske sezone. Ugovorena je i nabavka soli koja će se tokom sezone kontinuirano dopremati po potrebi.

Obezbeđena je dovoljna količina soli, a kupljeno je i nekoliko novih kamiona sa priključnim alatima, tako da, kako je za Novosadsku televiziju rekao član Gradskog veća za saobraćaj, Aleksandar Kravić.

Kravić je dodao i da bojazni od zime i snega nema, kao i da komunalni sektor u gradu funkcioniše izrazito dobro, što je, kako je rekao , zasluga Miloša Vučevića, koji je prema njegovom mišljenju, najbolji gradonačelnik sa kojim je do sada radio.

Uporedo sa građevinskim radovima koji će se i dalje odvijati sve dok vremenske prilike to dozvoljavaju, vrši se i sanacija svih oštaćenja kolovoznog zastora i osposobljavanje sistema za odvodnjavanje kao i postavljanje saobraćajne signalizacije za vreme zimske sezone. U narednom periodu će se intenzivirati radovi na: čišćenju dilatacija na mostovima, uklanjanju zemljanih nanosa i visokih bankina, čišćenju rigola, kanala, slivničkih niša.

Zimska sezona i aktivnosti Zimske službe JKP “PUT”, zvanično počinju 15.novembra 2017.godine i traju do 1.aprila 2018.godine.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.