„Kontinental“ stiže u Novi Sad, upošljava najmanje 500 inženjera

0
Bolnica VITA Novi Sad

Premijer Aleksandar Vučić rekao je nakon razgovora sa predstavnicima nemačkog „Kontinentala“, da ta kompanija dolazi u Novi Sad!, navodi informer.

– Pripada mi velika čast da pred kraj svog mandata s ponosom objavim građanima Srbije da Kontinental dolazi u Novi Sad. Zaposliće, u skladu sa našim dogovorom, 500 inženjera. Bruto plata će iznositi oko 2.300 evra. Ovo će nam omogućiti značajan razvoj za Tehničke fakultete. Srbija je ovim ušla u višu ligu – rekao je premijer Srbije i dodao:

-Oni su pokušali pre tri godine da dođu ovde, ali tada nisu mogli. Danas je ekonomska i finansijska stabilnost drugačija. Imamo puno poverenje i jedan takav gigant softerski dolazi u Srbiju. 

On se zahvalio svima koji su pomogli u sporovođenju ove misije.

– Zahvalio bih se i Akselu Ditmanu koji je uvek pomagao da nemačke kompanije dolaze ovde. Srbiji više nije mesto za proizvodnju najniže vrednosti. Ona postaje atraktivno mesto za razvoj, nauku i istraživanja. Srbija počinje da razvija delove koje će da proizvodi, a i koji će drugi da proizvode.

Kontinental će od 1. jula ove godine u Novom Sadu početi razvoj softverskih i inovacionih rešenja za mobilnost i zaposliti najmanje 500 inženjera.

Izvor: informer.rs