Kamen temeljac za zgradu Hitne pomoći

0
Bolnica VITA Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem položio kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu.

Objekat Hitne pomoći nalaziće se na prostoru omeđenom Jastrebačkom ulicom, Ulicom Ilariona Ruvarca i Somborskim bulevarom, imaće površinu od oko 2700 m2, dok će objekat garaže iznositi oko 2300 m2, a ugovoreni rok za izgradnju je 365 kalendarskih dana.

– Ovo je veliki događaj za Novi Sad i Novosađane koji mnogo godina čekaju početak izgradnje zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Investicija će konačno biti realizovana zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade koja je u jednakom iznosu kao Grad, podržala finansiranje izgradnje tog objekta. Pored ovog ulaganja, i svega što Pokrajinska vlada planira da ulaže u Klinički centar, Grad je dobio i 80 miliona dinara od Ministarstva zdravlja za obnovu Doma zdravlja na Limanu 4, tako da nas očekuju značajna poboljšanja u sektoru zdravstvene zaštite. Sa Pokrajinskom vladom nastavljamo da realizujemo projekte i u drugim oblastima, kao što su oni vezani za Partizansku ulicu, Ulicu Svetozara Miletića, kampus Univerziteta u Novom Sadu, Sentandejski bulevar, projektovanje mosta preko Kanala DTD i dr. Sve to su jasni rezultati prikupljanja novca poreskih obveznika i pokazatelji kako se kvalitetno troše budžetska sredstva – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je izgradnja kompleksa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć pokazatelj uspešno realizovanog projekta u oblasti zdravstvene zaštite, zajednički pripremanog od strane Grada i Pokrajine.

– Nećemo se ovde zaustaviti, već ćemo nastaviti da radimo na novim projektima. Zajedno možemo mnogo toga postići, jer na taj način imamo više snage, energije i finasijskih mogućnosti, a to je sve potvrda uspešnosti politike koju sprovodi Vlada Republike Srbije. Kada se udruže Republika, Pokrajina i Grad, rezultati ne izostaju – istakao je Igor Mirović.

U oktobru 2016. godine Grad Novi Sad je potpisao Protokol o saradnji sa AP Vojvodinom kao podršku prilikom realizacije zajedničkih investicija. Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine raspisala je Konkurs za finansiranje i sufinansiranje objekata u oblasti zdravstvene zaštite. Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije aplicirala je i dobila 50% iznosa ugovorene vrednosti na ovom konkursu kako bi se realizovali radovi na izgradnji zgrade Hitne pomoći. Projektom je predviđeno da kompleks sadrži dve celine, i to objekat Hitne pomoći sa ambulantama, apotekom i administrativnim i edukativnim sadržajima i objekat garaže za vozila hitne pomoći.