Kadrovske promene u ministarstvu zbog seksualnog obrazovanja

0
Bolnica VITA Novi Sad

U Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u toku su kadrovske promene koje su delom posledica negodovanja javnosti zbog spornog Obrazovnog paketa za učenje o seksualnom nasilju nad decom, najavio je za „Politiku“ ministar Mladen Šarčević.

On je rekao da će umesto dosadašnjih saradnika u grupi za zaštitu od nasilja i diskriminacije, čiji rezultati nisu zadovoljavajući, angažovati Biljanu Lajović, eksperta za ovu oblast, kao i iskusne i zaista stručne školske psihologe.

Ovaj posao vodila je, kako piše „Politika“ Grupa za zaštitu od nasilja i diskriminacije pri resornom ministarstvu, koju čine psiholozi Gordana Medenica i Smiljana Grujić.

One će, po svemu sudeći, biti razrešene dužnosti.

„Dosadašnje saradnice nisu više deo tima, a razloga ima više. Ono što se desilo za Obrazovnim paketima namenjenim učenju o seksualnom nasilju samo je jedan od razloga kadrovske promene. Pre svega njihovi rezultati bili su daleko ispod zadovoljavajućeg nivoa, a na terenu se nije osetilo njihovo prisustvo,“ rekao je ministar.

On je precizirao da se problematici nasilja u školama mora pristupiti temeljnije i mnogo ozbiljnije, uz bolju saradnju sa direktorima škola i stručnim saradnicima.

Šarčević najavljuje formiranje brojnijeg tima za borbu protiv nasilja.

Izvor: Tanjug