Južno od Ibra blokirane pristalice Vučića

0
Bolnica VITA Novi Sad

Više od 60 autobusa sa Srbima koji su se uputili na miting podrške kandidatu za predsednika Srbije Aleksandru Vučiću u Leposavić zaustavljeno je jutros na više mesta južno od Ibra.

Kako je Tanjugu rečeno u pokrajinskom odboru Srpske napredne stranke, oko 3.000 ljudi je sprečeno da prođe prema Leposaviću.

EU zahteva od Prištine da omogući Srbima prisustvo na mitinzima

EU zahteva od vlasti na Kosovu da svima koji to žele omoguće prisustvo na današnjim mitinzima na severu Kosova, saopštila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

Ona je navela da je EU upoznata sa informacijama o blokadama puteva koje sprečavaju građane da danas prisustvuju mitinzima na severu Kosova.

SPS osudio blokadu puteva prema Leposaviću

Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudio današnju blokadu kretanja prema Leposaviću.

Kako se navodi u saopštenju, svi putni pravci južno od Ibra blokirani su od strane privremenih kosovskih institucija i KPS-a, kako bi se sprečio odlazak Srba na promotivni skup vladajuće koalicije u Leposaviću, za predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

Srpska lista: Ne mogu sprečiti pobedu Vučića na KiM

Srpska lista saopštila je danas, povodom zaustavljanja autobusa južno od Ibra, sa Srbima koji su pošli na miting podrške Aleksandru Vučiću u Leposavić, da je jasno da je Srbima na KiM danas uskraćeno pravo na slobodu kretanja i slobodu političkog organizovanja.

“Pitamo se da li će nam uskoro biti uskraćeno i pravo na postojanje” podvlači Srpska lista u saopštenju.

Izvor: Tanjug