Jubilarni LORIST od 3. do 8. oktobra na Novosadskom sajmu

0
Foto: sajam.net
Bolnica VITA Novi Sad

Ulazeći u drugu polovinu veka Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta dočekuje posetioce većim brojem izlagača na većem izlagačkom prostoru i najvećom izložbom trofeja koja će ove godine biti održana u Evropi.

„Ove godine obeležavamo pola veka kontinuiranog održavanja sajmova LORIST. U maksimalno iskorišćenim izložbenim prostorima sajamskih hala direktno se predstavlja više od 400 izlagača iz 11 država – Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije“ najavio je na konferenciji za novinare generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

„Međunarodni sajam turizma od ove godine je fokusiran na Dunavski region i novom koncepcijom u narednim godinama profilisaće se u centralno mesto za susret poslovne publike regiona. Zemlja partner je Crna Gora, a izlagači dolaze i iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Mađarske. Sadržaj i ponuda, kako u izlagačkom, tako i u kongresnom segmentu, pripremljeni su i za očekivanja građana, ali i da zadovolje visoke standarde stručne publike“navodi se u saopštenju.

Kako je najavila Marta Takač, direktor Vojvodinašuma, to preduzeće će nastupom na Loristu predstaviti lovstvo, šumarstvo, ribarstvo, ali i turizam i to na Sajmu turizma u Hali „Master”.

Dan šumara će biti u četvrtak, 5. oktobar, ribolovački dan je petak, 6. oktobar, a dan lovaca biće subota, 7. oktobar, pripremljena je izložba na kojoj će biti predstavljeno više od 500 eksponata, lovačkih trofeja iz Srbije. 

Na samom ulazu u Novosadski sajam, u Auli, biće organizovani Sajam hortikulture i Sajam „Eko svet“, koji ove godine obeležava 25 godina postojanja. Kao „prirodna spona“ između svih dešavanja na Sajmištu, posetiocima će biti ponuđena i edukacija.

Zemlja partner Sajma turizma je Crna Gora.

„Rekordna turistička sezona produžena je nastupom na Sajmu u Novom Sadu. Uz Nacionalnu turističku organizaciju predstaviće se i lokalne, kao i opština Tivat, a biće prdstavljena ponuda primorja, srednjeg i severnog dela Crne Gore“, najavio je konzul te zemlje u Srbiji Dragan Kankaraš.

Na Sajmu će nastupiti i Pokrajinska Vlada sa četiri sekretarijata – za privredu i turizam, za urbanizam i zaštitu životne sredine, poljoprivredu i za sport i omladinu.

„Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine će nastupom skrenuti pažnju na značaj rezervata prirode i zaštićena prirodna dobra, kao i na značaj i potencijal povezivanja lovnog i eko turizam“, rekao je sekretar Vladimir Galić.

Porodični dan je petak, 6. oktobar, gde će cela porodica, roditelji s decom do 16 godina, ulazak na Sajam plaćati 300 dinara.

Od 3. do 8. oktobra odličnu izložbenu ponudu obogaćuju tematske izložbe, konferencije, predavanja i takmičenja.

Sajamovi lova, ribolova, hortikulture i ekologije traju od 3. do 8. oktobra, dok se sajmovi turizma i sporta održavaju od 5. do 7. oktobra, a Sajam konjarstva dan duže, do 8. oktobra. Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova.

 

POSTAVI ODGOVOR