Izmenama propisa do lakšeg poslovanja privrede

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Vlada Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS) promenila više od 25 podzakonskih akata, uredbi i drugih akata, kako bi se privrednicima olakšalo poslovanje.

Brnabić je, na prezentaciji Šeste kvartalne analize primene propisa od značaja za privredu, istakla da je upravo bolje poslovanje i veće zapošljavanje cilj Vlade Srbije i svakako jedan od najvaznijih prioriteta.

Ona je ocenila da je dobro to što postoji stalni dijalog, koji je u proteklom periodu rezultirao promenom više od 25 podzakonskih akata i uredbi i slično, kako bi se olakšalo poslovanje privrede.

I na tom poslu nastavljamo da radimo zajedno i hoću da čujem predloge, rekla je predsednica Vlade, dodavši da sva ministarstva u Vladi dobijaju analizu primene propisa i da zajedno rade na implementaciji.

Prema njenim rečima, svrha te publikacije je bolja komunikacija između donosioca propisa i privrede, koja ih primenjuje.

Prezentaciji su prisustvovali i istaknuti privrednici koji vode najznačajnije srpske kompanije.

Institut Kvartalne analize primene propisa od značaja za privredu ustanovljen je Zakonom o privrednim komorama kao novi mehanizam komunikacije PKS i Vlade Srbije.

Uključivanje Privredne komore Srbije u konsultativni proces i spremnost državnih institucija da cuju mišljenja i stavove privrede, doprinosi boljoj komunikaciji donosioca propisa i privrede koja te propise primenjuje.

Izvor: Vlada Srbije