IT karavan na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu

0
Foto: mtt.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić izjavila je danas da kampanja „IT karavan“ ima za cilj da upozori decu na opasnosti koje postoje na internetu, ali i da ih motiviše da koriste nove tehnologije za unapređivanje svojih talenata i sposobnosti.

Matić se, u okviru predstavljanja kampanje „IT karavan 02“ na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, obratila đacima Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, za koje je izveden program o zaštiti od digitalnog nasilja i o prednostima upotrebe interneta.

Ona ih je tom prilikom pozvala da razmišljaju upravo o tom fakultetu prilikom izbora daljeg obrazovanja, ali da tehnologije koriste i za druge oblasti koje ih zanimaju.

Učenike je pozdravio i dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovački, koji je, navodeći da je taj fakultet najveći u jugoistočnoj Evropi, izneo podatak da je ove godine upisano 2.367 brucoša, od toga čak 900 na IT smerove.

Ovom prilikom predstavniku škole uručen je edukativni set robota, a nakon prezentacije, koju su vodili glumac i muzičar Bojan Ivković, psiholog i stručnjak za digitalne komunikacije Ana Mirković, inspektor MUP-a Rade Vuković i instruktori iz udruženja „Edulab“, održana je radionica robotike za đake.

Izvor: Vlada Srbije