Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada donirao računare

0
Bolnica VITA Novi Sad

Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada donirao je 30 laptop računara Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji će biti prosleđeni školama. Ugovor o donatorstvu potpisali su  Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i prof. dr Jan Turan, direktor Instituta.

Ministar Šarčević je , zahvalivši na donaciji, istakao  da  Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada spada u red najuspešnijih naučnih institucija u Republici Srbiji.

Donacija je realizovana na osnovu pozivnog pisma koje je Ministarstvo uputilo društveno odgovornim kompanijama da se priključe projektu opremanja škola savremenom informatičkom opremom.

Direktor Instituta prof. dr Jan Turan rekao je da se Institut, kao državna naučna institucija, rado odazvao pozivu Ministarstva, i izrazio zadovoljstvo na prilici da pomognu reformu obrazovanja. On je podsetio da Institut ima jako dobru saradnju  sa poljoprivrednim školama, kojima veoma često donira semena za školska dobra.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su prof. dr Bogdan Kuzmanović, predsednik UO Instituta, dr Sanja Vasiljević, pomoćnik direktora za naučnoistraživačke poslove i Goran Petrović, pomoćnik direktora za IT.

Do sada su se pozivu Ministarstva za donaciju opreme školama odazvali NIS, Transnafta i brojne kompanije posredstvom Rotari kluba Srbija i Crna Gora.

Izvor: mpn.gov.rs