Infrastrukturno povezivanje regiona iznad svake politike

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je poseta predsednika Srbije Sarajevu istorijski važna i predstavlja posetu budućnosti, jer je naša zemlja centar regiona i oslonac svim državama u susedstvu, što je prepoznala i EU.

Mihajlović je, gostujući u jutarnjem programu Radio-televizije Srbije (RTS), istakla da će u Sarajevu biti reči o infrastrukturnim projektima i povezivanju dveju zemalja, što je u interesu svih građana.

Ove godine ćemo završiti most Ljubovija–Bratunac, sa jednim graničnim prelazom između dve zemlje. Na inicijativu predsednika Srbije započeli smo i razgovore o izgradnji autoputa Beograd–Sarajevo, za koji je sa naše strane sve spremno, dodala je ona.

Srbija je, kako je podvukla, ekonomski i politički stabilna i tu stabilnost želi da pruži i drugim zemljama.

Putevi, infrastruktura i povezivanje su iznad svake politike i važni su za svakog građanina, bez obzira na to koje je vere i nacionalnosti, istakla je Mihajlović i dodala da nije dovoljno da samo Srbija napreduje, već to možemo da pružimo i regionu.

Ona je, govoreći o transportnoj zajednici i ugovoru koji je potpisan na Samitu lidera EU i zapadnog Balkana, istakla da je on važan za Srbiju i da očekuje da Beograd bude sedište Sekretarijata transportne zajednice.

Za Srbiju je ugovor o transportnoj zajednici veoma važan jer svaki put koji prođe kroz našu zemlju i svaka modernizovana pruga za nas znači budućnost i razvoj, zaključila je Mihajlović.

Izvor: Vlada Srbije