Ima kupaca za Frikom, Dijamant, Merkator

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da ima zainteresovanih kupaca za Frikom, Dijamant i Merkator, preduzeća koja posluju u sistemu Agrokora, ali i napomenuo da je to samo jedna od mogućnosti.

„Zainteresovane su i domaće firme, ali i neki strani fondovi. Postoje i interes, i novac, i volja. Ali ne možete da kupite nešto što još ne znate šta je, dok sve ne bude jasno, dok se ne utvrdi na koji način su firme unutar sistema povezane, što kreditno, što proizvodno, dok se ne vidi šta će biti strategija nove uprave“, rekao je Čadež.

Čadež je u intervjuu za „Novi magazin“ kazao da postoji interesovanje i za Merkator u Sloveniji, koji kao celina takođe može da bude predmet prodaje.

On je ocenio da nije loše to što je slovenačka vlada parlamentu predložila „lex Merkator“.

Time se slučaj podiže na državni nivo i svima šalje signal, i bankama i dobavljačima, da će dekompozicija Agrokora biti proces koji bi trebalo da bude sproveden kontrolisano, ukazao je Čadež.

Kako je rekao, prema informacijama kojima raspolaže, ne postoji nijedna naznaka da neko u Vladi Srbije uopšte razmišlja na način da se loše poslovanje pojedinih firmi svede na pokrivanje parama poreskih obveznika.

Izvor: Tanjug