I kod nas već se peku mladi kesteni…

0

Prepoznatljivi simbol jeseni i u našem gradu jeste dim i miris pečenog kestena. Ovaj ukus je ukus koji mnogi od nas nose još iz detinjstva. Ljubitelji pečenog kestenja, dobro znaju mesta na kojima ga mogu kupiti i koriste svaku priliku da se zaslade ovom vrstom orašastih plodova.

kesten 3

Spadate li u onu grupu ljudi koja jedva čeka da se u vašem gradu pojave prodavci kestena, i osvoje vas divnim jesenjim mirisima? Mi jesmo… I zato, evo kratkog predloga kako da isto to, a možda još i bolje, napravite i kod svoje kuće.

kesten 4

Za početak, ne rizikujte da se povredite tupim nožem, napravite jednu liniju duž celog kestena! Nakon toga kestenje stavite u lonac s vodom. Uključite vatru i kuvajte dok voda ne provri, a zatim ih ocedite, stavite u posudu za pečenje i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta. Kada su gotovi, zamotajte ih u kuhinjsku krpu i pustite da odstoje nekoliko minuta.

U svakom slučaju, jesen ne možemo zamisliti bez ovog koštunjavog voća.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.