I kod nas već se peku mladi kesteni…

0
Bolnica VITA Novi Sad

Prepoznatljivi simbol jeseni i u našem gradu jeste dim i miris pečenog kestena. Ovaj ukus je ukus koji mnogi od nas nose još iz detinjstva. Ljubitelji pečenog kestenja, dobro znaju mesta na kojima ga mogu kupiti i koriste svaku priliku da se zaslade ovom vrstom orašastih plodova.

kesten 3

Spadate li u onu grupu ljudi koja jedva čeka da se u vašem gradu pojave prodavci kestena, i osvoje vas divnim jesenjim mirisima? Mi jesmo… I zato, evo kratkog predloga kako da isto to, a možda još i bolje, napravite i kod svoje kuće.

kesten 4

Za početak, ne rizikujte da se povredite tupim nožem, napravite jednu liniju duž celog kestena! Nakon toga kestenje stavite u lonac s vodom. Uključite vatru i kuvajte dok voda ne provri, a zatim ih ocedite, stavite u posudu za pečenje i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta. Kada su gotovi, zamotajte ih u kuhinjsku krpu i pustite da odstoje nekoliko minuta.

U svakom slučaju, jesen ne možemo zamisliti bez ovog koštunjavog voća.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR