Gradonačelnik Novog Sada podržao „Srpsku listu“ na mitingu u Gračanici

0
Bolnica VITA Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa saradnicima prisustvovao skupu „Srpske liste“ u Domu kulture opštine Gračanica kako bi izrazio podršku Srbima na Kosovu i Metohiji na predstojećim lokalnim izborima koji treba da budu održani 22. oktobra.

– Dragi prijatelji, ovde smo da zajedno pošaljemo poruku o jedinstvu. Veoma je važno da „Srpska lista“ na lokalnim izborima, zakazanim za 22. oktobar, potvrdi jedinstvo Srba na Kosovu i Metohiji. Topla dobrodošlica koju ste nam ukazali jasan je znak da smo imali dobru saradnju prethodnih godina i da se nismo stideli, već da smo se ponosili jedni drugima. Ono što nas očekuje krajem naredne sedmice, samo su naizgled lokalni izbori. U pitanju je događaj mnogo većeg značaja, sa posebnom emocijom i dalekosežnim efektima. To nisu samo izbori za gradonačelnika i odbornike, već je u pitanju treći izborni ciklus ove godine sa kojim se ovdašnji građani susreću i još jedan ispit upornosti i jedinstva. Tog 22. oktobra svi treba da izađu i podrže “Srpsku listu“, jer se time pokazuje sinhronizovano delanje sa politikom Vlade Republike Srbije. Moramo se zajedno boriti za naše državne interese. Svedoci smo mudre politike predsednika Vučića prethodnih godina i toga da se, i kad se na prvi pogled ne čini da će ishod biti najpovoljniji, stvari ipak pomere na bolje, zahvaljujući racionalnim političkim odlukama. Neka vaša odluka bude u saglasju sa tom idejom vodiljom i neka zahvaljujući vama pobedi „Srpska lista“. Želim sreću kandidatu za gradonačelnika Gračanice Srđanu Popoviću koji nastupa sa jasnim političkim kapacitetom i vizijom, a vama, građanima Gračanice, da vam uvek budu  tesna porodilišta i škole, da se grade nove kuće i da u Gračanici bude sve veći broj naših stanovnika – istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i zahvalio se direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marku Đuriću na svemu što radi za srpski narod.

vucevic

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić je tom prilikom pozvao građane Srbije na Kosovu i Metohiji da na lokalnim izborima podrže kandidate „Srpske liste“, jer će na taj način glasati protiv raskidanja veza Srba u pokrajini sa državom Srbijom.

Na skupu je govorio i kandidat za gradonačelnika Gračanice Srđan Popović koji je rekao da je mnogo izazova sa kojima se treba suočiti, da želi zajedno sa svojim sugrađanima da rešava probleme i da je cilj da se stvore uslovi za kvalitetniji život svih građana. On se zahvalio na podršci predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Gradu Novom Sadu i direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću na podršci i iskrenom prijateljstvu.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR