Grad Novi Sad sufinansira boravak za još 565 dece u privatne vrtiće

0

Na današnjoj sednici Gradskog veća Novog Sada odobreno je sufinansiranje boravka u predškolskim ustanovama čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice za još 565 dece za period septembar-decembar 2017. godine.

Naime, u periodu od 1. avgusta do 12. oktobra 2017. godine podneto je 2465 zahteva za finansijsku podršku, a Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom predškolskog uzrasta upisanom u predškolsku ustanovu čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice, bila su predviđena budžetska sredstva za ostvarivanje tog prava za najviše 1900 dece.

Međutim, u cilju obezbeđivanja podrške za što više porodica, stvoreni su finansijski uslovi da svi primljeni zahtevi budu realizovani.

“Gradsko veće Novog Sada je na današnjoj sednici donelo odluku da sufinansira boravak za još 565 dece u privatnim vrtićima, tako da ćemo u te svrhe izdvojiti još oko 70 miliona dinara, pa da u narednoj godini sufinansiramo boravak za oko 2500 dece. To smo postigli zahvaljujući uštedama i odgovornom trošenju budžetskih sredstava Grada Novog Sada, na šta smo ponosni” istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Grad Novi Sad je prvi u Srbiji doneo odluku da, zbog ograničenih kapaciteta Predškolske ustanove čiji je osnivač, sufinansira boravak najmlađih Novosađana i u privatnim vrtićima, a u cilju da se taj vid podrške omogući svoj deci. Takođe na taj način Grad doprinosi privatnom preduzetništvu i novom zapošljavanju što takođe spada u prioritete politike Grada Novog Sada.

Zbog toga će u budžetu za 2018. godinu, za realizaciju pomenute Odluke biti planirano 250 miliona dinara, tj. za oko 50 miliona više nego u tekućoj godini.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.