Grad Novi Sad spremno dočekuje zimu

0

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić prisustvovao je smotri mehanizacije i oceni pripremljenosti javno-komunalnih preduzeća za obavljanje poslova iz Programa rada zimske službe.

U okviru redovne smotre svih zimskih službi javno-komunalnih preduzeća Novog Sada, članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada su danas obišli punktove Zimske službe  JKP „Put“, JKP „Gradsko zelenilo“, JKP „Parking servis“ i JKP „Čistoća“.

“Povećan je broj vozila i alata namenjih radu Zimske službe tako da svake godine time poboljšavamo i rad ove službe, odnosno stanje na putevima. Sva preduzeća su, što se tiče mehanizacije, opreme i ljudstva, pripremljena i sa velikim iskustvom iz prethodnih godina spremno dočekuju i ovu zimu” rekao je Aleksandar Kravić i naglasio da su JKP „Put“ i ostala javno-komunalna preduzeća u potpunosti spremna za rad, i da se u skladu sa tim očekuje da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati i u ovoj sezoni.

Rukovodilac Zimske službe JKP „Put“ Gojko Etinski rekao je da je u cilju efikasnijeg rada Zimske službe pored punkta soli u krugu preduzeća, organizovan i drugi punkt na sremskoj strani u krugu JKP „Vodovod i kanalizacija“.

“U toku zime Zimska služba JKP „Put“ održava državne puteve prvog i drugog prioriteta na teritoriji Grada Novog Sada u dužini oko 800 km, kao i državne puteve u dužini od oko 80 km.. Zimska služba raspolaže sa 25 posipača i 39 raonika, a u četvrtom stepenu, odnosno u slučaju vanredne situacije angažuje se 28 posipača i 57 raonika za sneg. Osim ovih vozila i mašina u rad zimske službe su uključena i druga vozila i mašine koja obavljaju radove transporta soli, snega i drugog materijala, kao i mašine koje vrše utovare i istovare. Zahvaljujući subvencijama Grada Novog Sada, nabavljena je jedna građevinska mašina sa raonikom,  dok je u toku nabavka tri poluteretna vozila  sa rotacionim posipačima i raonicima” rekao je Gojko Etinski.

Predviđena količina nabavke soli za ovu sezonu je 5000 tona, od čega je oko 650 tona namenjeno ustanovama od javnog značaja i ostalim javno-komunalnim preduzećima.  Do 1. decembra vršiće se distribucija soli u džakovima ustanovama i institucijama od javnog značaja koje je potrebno snabdevati solju.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.