GO SNS NS: Licemerno saopštenje opozicije

0

Gradski odbor SNS Novi Sad saopštio je danas da je zajedničko saopštenje kojim se kritikuje predlog javno – privatnog partnerstva za JKP „Stan“, od strane stranačkih kolega nekada okupljenih uglavnom u Demokratskoj stranci, a sada podeljenih u mnoštvo malih partija bez značajnije podrške građana, za Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu je odraz vrhunskog licemerja.

Naime, oni koji su godinama uništavali ne samo ovo preduzeće, već ceo javni sektor Grada, Pokrajine i Republike, sada kritikuju jedino moguće rešenje za spas firme koja je bila na rubu propasti upravo zahvaljujući katastrofalnom rukovođenju od strane kadrova iz redova stranaka potpisnika saopštenja kojim se traži odbacivanje ugovora o javno-privatnom partnerstvu.
Dugovi JKP „Stan“ daleko su premašivali vrednost njegove imovine, tako da je pred Privrednim sudom u Novom Sadu pokrenut predstečajni postupak koji je i dalje u toku. Zbog dugova iz ranijeg perioda bilo je potrebno naći dugoročno i održivo rešenje, kako se ne bi dolazilo u situaciju da se iz budžeta Grada finansira sanacija JKP „Stan“, umesto izgradnje škola, bolnica, vrtića, vodovodne i kanalizacione mreže, puteva itd. Ovakav vid rešenja u potpunosti štiti interese Grada i njegovih građana. Za one koji nisu dovoljno upućeni u predlog rešenja, ali i za one koji raznim saopštenjima žele da obmanu javnost, ističemo da će privatni partner na ime novčanog uloga u osnovni kapital zajedničkog preduzeća uplatiti iznos od preko 1,3 miliona evra, što će biti iskorišćeno za izmirenje obaveza prema zaposlenima, uključujući i isplatu otpremnina za eventualni tehnološki višak. Istovremeno, zajedničko privredno društvo će preuzeti dugove prema preostalim poveriocima. Takođe je predviđeno da se za najmanje 138 radnika trenutno zaposlenih u ovom preduzeću ponude ugovori o radu kakve su imali u „Stanu“.
Što se tiče načina obavljanja komunalnih delatnosti, novom zajedničkom privrednom društvu će biti poverene delatnosti obezbeđivanja javnog osvetljenja i pružanja dimničarskih usluga, na isti način kao i prethodnom preduzeću, pri čemu je postupak koji prethodi poveravanju komunalnih delatnosti u ovom slučaju izvršen na potpuno transparentan način, u postupku javne nabavke, a u skladu sa Zakonom.
Srpska napredna stranka od 2012. godine do danas suočila se sa velikim brojem sličnih slučajeva ispravljanja grešaka iz prošlosti, koji predstavljaju klasičan primer bahatosti prethodne vlasti, gde se nije vodilo računa o interesima građana i zaposlenih. Tipičan primer za to je Javno komunalno preduzeće „Stan“. U svim slučajevima Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima trudila se da nađe rešenja koja neće opterećivati budžete lokalnih samouprava, Pokrajine ili Republike. Tako će biti i ubuduće, a sve za dobrobit građana Srbije, navodi se u saopštenju stranke.

Izvor:Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.