Gastro kup Srbije u Novom Sadu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Udruženje Zelena dolina sa svojim saradnicima i koorganizatorima AD Novosadski sajam, Kulinarskom federacijom Srbije, Asocijacijom šefova kuvara Srbije, Kulinarskom asocijacijom Srbije i HoReCa asocijacijom Kragujevac, organizuje Gastro kup Srbija u periodu od 5. do 7. oktobra.

Gastro skup Srbija je seniorsko takmičenje kuvara profesionalaca koje će se održati u okviru Gastro izazova dunavskog regiona, manifestacije koja obuhvata i juniorski deo takmičenja na kome će učestvovati i predstavnici srednjih ugostiteljskih škola i akademija iz Srbije i okruženja.

Čitava manifestacija će se održati u okviru 50. jubilarnog sajma turizma u Novom Sadu LORIST, što garantuje prisustvo velikog broja ljudi iz zemlje i regiona. Obzirom da će se takmičenje održati u međunarodnoj hali Master to je jedinstvena prilika za interakciju i razmenu iskustava između samih takmičara i izlagača.

Za samo takmičenje je obezbeđeno pet profesionalnih kuhinjskih boksova po najvišim standardima, dok je šesti kuhinjski boks namenjen za predavanja tokom same manifestacije. Jedan od predavača će biti i naš istaknuti gastronom gospodin Stambol Geštamov.

Pravo učešća na ovom šampionatu imaju profesionalni kuvari iz svih zemalja balkanskog regiona, Evrope i sveta. Svaki takmičar može učestvovati u tri kategorije, a svaka disciplina se posebno boduje.

Sudijski tim seniorskog dela takmičnja Gastro kup Srbija čini će: Dejan Stanković – predsednik sudijskog žirija, Jordan Nastanović i Miloš Jovanović, svi sudije sa licencom WACS-a. Ovakav sudijski sastav sa svojim iskustvom i renomeom u svetu kulinarstva garantuje da će sve proteći u najboljem redu i da će suđenje na Gastro kupu Srbija biti fer i po pravilima međunarodne organizaije WACS.

Osim takmičarskog dela, festival ima i veliki uticaj na razvoj gastronomije, turizma i prehrambene industrije u zemlji i regionu. Grad Novi Sad biće predstavljen kao pogodna lokacija za razvoj prehrambene industrije,turizma i ugostiteljstva što garantuju dve prestižne titule Novi Sad 2019. evropska prestonica mladih, i 2021. evropska prestonica kulture.

Za sve dodatne informacije posetite sajt www.gks.org.rs, postavite pitanje na [email protected]

Izvor: novavojvodina.rs