Festival uličnih svirača raspisao konkurs

0

Festival uličnih svirača, koji će ove godine biti održan 17. put u Novom Sadu, prvog vikenda septembra, raspisao je konkurs namenjen umetnicima koji žele da učestvuju u ovogodišnjem programu.

Poziv je upućen pojedincima, sastavima i trupama koji/e svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici.

17. Festival uličnih svirača održaće se od 1. do 3. septembra 2017. u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u Novom Sadu. Verujući da grad čine ljudi i da zajedno možemo da transformišemo gradske prostore, i ove godine nastavljamo prošlogodišnju inicijativu za revitalizaciju Podgrađa Petrovaradinske tvrđave. Tako učestvovanje na Festivalu uličnih svirača dobija i novi plemeniti smisao oživljavanja Gradića kao geografsko-kulturnog preseka onoga što je Novi Sad bio nekada i onoga što bi naš grad mogao biti.

Propozicije za učestvovanje
Festival uličnih svirača već 17 godina neguje duh ulične umetnosti, ne ograničavajući žanr niti medij u kojem se umetnik/ca izražava, i ne deleći umetnost na elitnu i popularnu. Pravo da se prijave na konkurs imaju svi – pojedinci/ke, grupe ili trupe koji/e svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici. I ovogodišnji Festival će svoj koncept prilagoditi Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, te će bine biti male a izvođači i publika biti u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću.

Na Festival su dobrodošli/e scenski umetnici/e iz svih umetničkih ili izvođačkih polja.
U skladu sa potrebama umetnika/ca kao i mogućnostima Festivala, ove godine nudimo više kategorija za prijavljivanje i učestvovanje na Festivalu uličnih svirača:
1. Učesnici/e sa pokrivenim troškovima (gde su pokriveni troškovi puta, smeštaja i honorara po ugovoru). U ovoj kategoriji će biti odabrano deset učesnika/ca.
2. Učesnici/e sa delimično pokrivenim troškovima (gde su pokriveni troškovi smeštaja)
3. Učesnici/e bez pokrivenih troškova (kojima će biti obezbeđeno mesto za nastup)

Napomene:
● Učesnici/e koji su odabrani/e putem konkursa imaju pravo da ostvare zaradu od nastupa u duhu tradicije ulične umetnosti, postavljanjem obrnutog šešira za dobrovoljne priloge publike.
● Deo programa Festivala uličnih svirača će biti bukiran od strane selektora.

Uslovi za prijavu:
● Uz prijavu na konkurs, neophodno je priložiti minimum dve i maksimalno četiri fotografije u viskoj rezoluciji (minimum 1 MB) kao i tehnički zadovoljavajući video snimak nastupa sa kojim konkurišete (sa Youtube-a i sličnih onlajn platformi)
● Kratka biografija učesnika/ce, grupe ili trupe (do 3000 karaktera)
● Aplikacije koje ne budu popunjene u skladu sa zahtevima neće biti uzete u razmatranje.

Prijave za konkurs poslati najkasnije do 1.juna 2017. Rezultati konkursa će biti poznati 1. jula 2017. Svi umetnici/e koji budu izabrani za učestvovanje na Festivalu će biti lično obavešteni o tome. Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu Festivala uličnih svirača, kao i u sredstvima javnog informisanja.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.