EXIT obeležio 50. godišnjicu leta ljubavi

0
Foto: Exit
Bolnica VITA Novi Sad

Uz desetominutni vatromet kakav dugo nije viđen u Novom Sadu“Exit” festival sinoć je imao najspektakularnije otvaranje ikada.

Svečanost otvaranja “Exita” počela je u 23 sata performansom sa temom obeležavanja 50 godina “Leta ljubavi”, što je i moto ovogodišnjeg “Exit” festivala.

Prisutnima se tokom pedesetominutnog spektakla obratio i Nik Vujičić i predstavnici aktivističkog pokreta “Standing rock”. Vujičić je poručio prisutnima da pored svih prepreka na koje nailaze u životu moraju da veruju u sebe.

Poručio je da novac i seks nisu sve u životu, već da je ljubav najbitnija i da svako pre svega mora da voli i poštuje sebe, a onda i druge i svet oko sebe.

Program na glavnom stejdžu otvorio je domaći “Obojeni program” nakon kog je nastupio škotski alternativni rok bend “Jesus and Mary Chain”, koji je dobrano zagrejao atmosferu u publici.

Večeras na glavnu pozornicu stiže i glas nove generacije, popularni engleski kantautor Jake Bugg. Za nastavak još jedne nezaboravne večeri  pobrinuće se i Years & Years koji će tačno u ponoć nastupiti na glavnoj bini Exita. Južnoafrička superzvezda Black Coffee, kao i sjajni Jamie Jones zagrejaće mts Dance Arenu.

Izvor: Tanjug/RTV