Evropske integracije perspektiva za bolji život građana

0
Bolnica VITA Novi Sad
Ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović izjavila je danas u Briselu da je evropski put mehanizam koji donosi perspektivu za građane naše zemlje i stabilizaciju na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu države.

Joksimović je naglasila da je važno to što je premijerka Ana Brnabić svojom posetom Briselu pokazala da je evropski put zapravo deo naše unutrašnje političke agende, a ne samo spoljnopolitička orijentacija države.

EU integracije su za nas mehanizam ubrzanja reformi u zemlji, a koje treba da donesu dobrobit našim građanima u smislu bolje i efikasnije uprave, boljeg životnog i ekonomskog standarda, više posla i perspektive za mlade, objasnila je ona.

Prema njenim rečima, upravo je zbog ovakvog stava Srbija i prepoznata u EU kao jedan od najozbiljnijih kandidata za članstvo.

Joksimović, koja se nalazi u Briselu u okviru delegacije Srbije koju predvodi predsednica Vlade, podsetila je na to da u poslednjih 4-5 godina, uporedo sa evrorealističnom retorikom, idu reforme koje građani podržavaju, ocenivši da je to najjača garancija i kredibilitet koji predstavnici Vlade i države imaju da nastave tim putem.

Dokle god građani razumeju da su evropske integracije perspektiva za njih i prilika da se stabilizujemo na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu mislim da ćemo imati stabilnu podršku, navela je ona.

Osvrnuvši se na najavljenu strategiju o pristupanju Srbije EU do 2025. godine, Joksimović je ocenila da je u pitanju okvirni rok koji treba da nam pruži dodatnu stimulaciju, dodavši da nisu najvažniji datumi, već da građani budu zadovoljni, nakon čega ćemo svi biti uspešniji kao društvo.

Izvor: Vlada Srbije

POSTAVI ODGOVOR