„Energotehnika Južna Bačka“ stipendira četiri studenta FTN-a

0
Bolnica VITA Novi Sad

Studenti FTN-a su danas potpisali ugovor o stipendiranju od strane privrednog društva, kompanije „Energotehnika Južna Bačka“, koji je rezultat ranije sprovedenog konkursa. Interesovanje medju studentima studijskog modula elektroenergetika, energetska elektronika, električne mašine i obnovljivii izvori energije, je prema rečima profesora Borisa Dumnića, bilo veoma veliko .

„Moram da kažem da mi na Fakultetu pridajemo veliku važnost ovakvim saradnjama, „Energotehnika Južna Bačka“ kao odgovorno privredno društvo, kroz ovaj primer zaista pokazuju na koji način se može doprinositi razvoju inženjerskog kadra u Republici Srbiji. To je pravi put za razvoj uspešnog društva i unapredjenje privrednog ambijenta, unapredjenje celog sektora privrede Republike Srbije“ rekao je profesor Boris Dumnić.

Studenti će u kompaniji imati stručnu praksu, biće uključeni u odredjene projekte, a sve u cilju da po završetku studija postanu deo tima „Energotenike Južna Bačka“. Predsednik kompanije, Dragoljub Zbiljić zahvalio se profesorima i čestitao studentima koji su ostvarili pravo na stipendije.

Ugovor o stipendiranju studenata počinje da se primenjuje od septembra ove godine a odnosi se na osnovne i master studije. Stručnu praksu u trajanju od 8 sati nedeljno, studenti će realizovati po dogovoru, u skladu sa obavezama na Fakultetu. Cilj kompanije „Ebnergotehnika Južna Bačka“ je da se ovakva saradnja sa Fakultetom tehničkih nauka nastavi i u narednim godinama.

Izvor: Enertgotehnika Južna Bačka