Ekonomski razvoj i stabilnost regiona prioriteti Srbije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner konstatovali su tokom današnjeg sastanka da su ekonomski razvoj i dobra fiskalna politika, kao i stabilnost regiona, i dalje ključni prioriteti Srbije.

Brnabić je tom prilikom svom sagovorniku iskazala zahvalnost na svemu što Austrija čini u cilju podrške evropskom putu Srbije, kao i na doprinosu u razvoju ekonomske saradnje.

Ajgner je, čestitajući Brnabić preuzimanje dužnosti premijera Srbije, istakao da je zapadni Balkan prioritet spoljne politike Austrije i da projekat proširenja ne može da bude završen bez pune integracije čitavog regiona.

On je naglasio da Srbija vrlo dobro i uspešno napreduje na tom putu, i podvukao značaj implementacije pregovaračkih poglavlja 23 i 24.

Brnabić je, govoreći o predstojećem samitu u Trstu, u okviru Berlinskog procesa, istakla da je usvajanje zajedničke deklaracije o IT tehnologijama od velikog značaja za Srbiju, kao i regionalni infrastrukturni projekti o kojima će, takođe, biti reči na tom skupu.

Izvor: Vlada Srbije