Edukacija najvažnija za bezbednost dece

0
Bolnica VITA Novi Sad
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević prisustvovali su jutros času „Osnovi bezbednosti dece“ u Osnovnoj školi „Borislav Pekić“ na Novom Beogradu.

Stefanović je tom prilikom deci poručio da uvek mogu da potraže pomoć od policije, i dodao da je „Osnovi bezbednosti dece“ novi fakultativni predmet koji je uveden u osnovne škole u Srbiji.

On je objasnio da se predmet odnosi na osnove bezbednosti dece i ima za cilj sticanje novih i unapređenje postojećih znanja i veština koje su usmerene na podizanje bezbednosne kulture učenika.

Potpredsednik Vlade je poručio deci da se ne plaše policije i da uvek mogu da se obrate školskom policajcu ukoliko imaju neki problem.

Stefanović je istakao da će taj predmet imati deca u četvrtom i šestom razredu i da će slušati o tome šta radi policija.

Šarčević je rekao da će deca na času „Osnovi bezbednosti dece“ naučiti kako da budu bezbedna i kome da se obrate ako imaju bilo kakav problem u školi.

Ministar je poručio deci da treba da znaju da policija vodi računa o njihovoj sigurnosti.

Takođe, času su prisustvovali i direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Izvor: Vlada Srbije