Đurković i Čipčić dobili Zlatnog orla

0
Bolnica VITA Novi Sad

Najprestižnije priznanje Vazduhoplovnog saveza Srbije statua „Zlatni orao“, dodeljena je danas (17. marta) paraglajderisti Goranu Đurkoviću kao najboljem vazduhoplovnom sportisti u letačkoj grani, i raketnom modelaru Miodragu Čipčiću u neletačkoj grani.

Njima su priznanja dodelili Željko Ovuka, generalni sekretar VSS-ai Labud Bulatović, predsednik VSS-a, na svečanosti koja je tom prilikom održana u restoranu „Aeroklub“ u Beogradu.
Goran Đurković je šesti put u svojoj letačkoj karijeri došao do ovog priznanja, što je uspeh koji niko ranije nije ostvario. On je u prethodnoj godini dospeo na prvo mesto na svetskoj rang listi u preciznom sletanju paraglajderom, postao pobednik Svetskog kupa i Superfinala svetskog kupa. U 2016. godini Goran je postao i vicešampion Evrope, a sa kolegama iz reprezentacije popeo se i na tron Evrope.

Miodrag Čipčić u 21. godini već drugi put osvaja Orla. Prošle godine postao je svetski prvak u klasi S3A, a u generalnom plasmanu svetskog kupa osvojio je 3. mesto. Na svetskoj rang listi trenutno zauzima visoko 8. mesto, a u protekloj godini je stekao i titulu državnog prvaka.

Oba dobitnika su potvrdila da je za ovakve, vanserijske uspehe potreban konstantan rad i trud, ali i velika podrška okoline. Zlatni momci kažu i da ih ova prestižna nagrada motiviše na nove uspehe i medalje u 2017. godini.

Izvor: VSS