Đurić: Potvrditi jedinstvo Srba na KiM

0
Bolnica VITA Novi Sad

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, izjavio je da je veoma važno da Srpska lista na lokalnim izborima, zakazanim za 22. oktobar, potvrdi jedinstvo Srba na KiM i glavni cilj današnjeg razgovora kandidata za gradonačelnika sa predsednikom države jeste da se osnaži srpsko jedinstvo.

„Treći put Srbi na KiM zovu na ispit jedinstva. Uvek je pokušavano da se podmetnu neke liste koje su bliže Prištini. Ne smemo da dozvolimo podele. Na sreću narod se uvek odazivao na poziv na jedinstvo iz Beograda“, naglasio je Đurić za RTS.

On je dodao da Srbi sa KiM znaju da kroz Srpsku listu čuvaju veze sa Srbijom, te da je 22. oktobar prilika da se ojača kapacitet Srba u institucijama u Prištini.

Govoreći o inicijativi predsednika za unutrašnji dijalog o KiM on je rekao da ta inicijativa već doprinosi da se o toj temi govori više i da ima blagorodne efekte.

„Radna grupa će započeti ozbiljan rad, a državne institucije će nastojati da uključe što širi segment društva i mislim da je svaki dijalog lekovit“, poručio je Đurić.

Najvažnije je da Srpska lista pobedi u svim većinskim srpskim mestima, ali i da osvoji dobar broj odborničkih mesta u Istoku i Klini u Metohiji gde su Albanci većina, ističe potpredsednik kosovske vlade Dalibor Jevtić govoreći.

Izvor: Tanjug/Politika

POSTAVI ODGOVOR