Đorđević/Čepurin: Visok stepen odnosa dve zemlje

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin ocenili su danas da postoji kontinuitet sadržajne saradnje u oblasti odbrane, koja u potpunosti odražava strateško partnerstvo i dostignuti visok stepen opštih i političkih odnosa dve prijateljske države.

U razgovoru je konstatovano da je nedavna poseta predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Ruskoj federaciji, povodom predstojeće isporuke šest aviona MiG-29, bila kruna višegodišnje izgradnje sadržajnih odnosa i još jedna potvrda da intenziviranje bilateralne vojne saradnje ide u pravom smeru, saopštilop je Ministarstvo odbrane.

Đorđević je zahvalio na podršci koju ruska strana pruža našim spoljno-političkim prioritetima, istakavši da niko ne može da ospori našu vojnu neutralnost i izbalansiranu i proaktivnu spoljnu politiku koju sprovodimo uprkos brojnim aktuelnim izazovima.
Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog intenziviranja vežbovnih aktivnosti koje su doprinele povećanju funkcionalnih i operativnih sposobnosti Vojske Srbije, kao i zbog nastavka sadržajne vojno-obrazovne i vojno-tehničke saradnje, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug