Đoković: 126 miliona dinara za javne radove

0

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković danas uručio ugovore udruženjima o sprovođenju javnih radova na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini i istakao da je konkursom za finansiranje sprovođenja javnih radova u AP Vojvodini dodeljeno 14.999.467,20 dinara za 45 udruženja građana, koja će uposliti ukupno 120 lica u oblasti socijalnih i humanitarnih delatnosti, obnavljanja javne infrastrukture, zaštite životne sredine, te kulturnih i turističkih delatnosti. Đoković se ovom prilikom osvrnuo i na rezultate konkursa iz oblasti zapošljavanja, tačnije samozapošljavanje, kao i na konkurs namenjen zapošljavanju nezaposlenih lica.

“Ovim konkursom ćemo kroz nevladin sektor u lokalnim samoupravama uspeti da pokrenemo deo naše socijalne odgovornosti. Ne samo da smo podstakli nova radna mesta kroz novo zapošljavanje i samozapošljavanje, već pokušavamo da zajedno sa udruženjima na lokalu održimo kontinuitet procesa njihovog socijalnog delovanja“, rekao je Đoković.

Đoković je ovom prilikom izneo da je preostalim konkursima Sekretarijata iz oblasti zapošljavanja, pa je tako konkursom za samozapošljavanje dodeljen iznos od 50.396.000 dinara za 167 lica, dok je konkursom za zapošljavanje nezaposlenih lica iznos od 59.995.000 dinara opredeljen za 128 poslodavaca koji će zaposliti 324 lica.

U okviru podsticajnih mera Sekretarijata, opredeljena su i 33 miliona dinara za sufinansiranje Programa ,,NIS šansa“ u 2017. godini, čime je omogućeno zapošljavanje oko 100 nezaposlenih lica bez radnog iskustva u NIS AD Novi Sad, na određeno vreme u trajanju od 12 meseci.
,,Novim merama u okviru Pokrajinskog akcionog plana zapošljavanja hteli smo da stimulišemo i izazovemo pozitivan efekat, a ne da napravimo disperziju. Kroz subvencije, bodovnu listu, kriterijume i neposredan rad sa ljudima koji kreću u sopstveno zapošljavanje, želimo da izvučemo maksimum i učinimo što veći broj aplikacija održivim“, dodao je potpredsednik Đoković.

Svečanom potpisivanju i uručenju ugovora prisustvovali su i direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje Nacionalne službe za zapošljavanje Snežana Sedlar, i pomoćnica pokrajinskog sekretara za oblast rada i zapošljavanja Katica Uzelac, sa saradnicima.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.