Doček padobranaca Oružanih snaga SAD na aerodromu „Batajnica“

0
Foto: www.mod.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas na aerodromu „Batajnica“ dočeku pripadnika Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih država, koji će sa pripadnicima Vojske Srbije, u narednim danima, realizovati zajedničke padobranske aktivnosti, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Osim ministra, američke padobrance na batajničkom aerodromu dočekao i zamenik ambasadora SAD Kurt Doneli, zamenik komandanta Ratnog vazduhoplpvstva i protivvazdušne odbrane brigadni general Sava Milenković i komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković.

U narednih pet dana u sklopu međunarodne vojne saradnje oko 250 pripadnika Vojske Srbije i 173. padobranske brigade Evropske komande oružanih snaga SAD, koja je inače stacionirana u Vićenci i Ramštajnu, realizovaće zajedničku padobransku vežbu „Zima 2017“. Prema planu, na aerodromima Batajnica, Kovin i Lisičiji jarak planirana je priprema vazduhoplova, obuka u desantiranju padobranaca, kao i zajedničko desantiranje iz dva američka aviona C-130 „Herkules“. Padobranci će biti desantirani američkim padobranima MC-6, koji ima delimično upravljivu kupolu i padobranom T-11.

Izvor: mod.gov.rs

POSTAVI ODGOVOR