Dobri politički odnosi osnov za uspešnu privrednu saradnju

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je danas, na otvaranju Vojvođansko-mađarskog poslovnog foruma, izjavio da je ideja ovog važnog skupa, kao i drugih foruma koji su održani prethodnih dana na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, povezivanje privrednika iz različitih država, u ovom slučaju povezivanje Srbije i Mađarske, produbljivanje saradnje i njeno podizanje na jedan viši nivo, kroz razmenu novih ideja i direktne kontakte.

Milićević je naveo da su u poslednjih nekoliko godina, posebno od 2012. godine, značajno napredovali pre svega politički odnosi između Srbije i Mađarske i da su danas, po opštoj oceni, najbolji u istoriji, te da se time stvorio temelj i dobar okvir i za razvoj privrednih odnosa.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor je istakao da su Srbija i Vojvodina danas privlačne za sve one koji žele da ovde zasnuju biznis i zahvalio se svima koji su unazad 15 godina u ovo verovali i na tome radili, o čemu govore i rezultati. Pastor je naglasio da je Srbija stabilna zemlja, da njen međunarodni ugled stalno raste, da je privreda Srbije uključujući i privredu Vojvodine u procesu oživljavanja, te da je to dobar ambijent za razvoj privredne saradnje .

Izvor: Vlada Vojvodine