Dobri odnosi sa SAD od izuzetnog značaja za Srbiju

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Hojtom Jiom, da su dve zemlje saglasne da je očuvanje mira i stabilnosti u regionu zapadnog Balkana najvažniji prioritet.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da jedino stabilnost obezbeđuje bolju ekonomiju, veći rast, više investicija i bolji izvoz.

Premijer je ocenio i da su bilateralni odnosi Srbije i SAD dobri, naglasivši da je za nas od izuzetnog značaja da imamo odlične odnose sa tom zemljom.

On je takođe naveo da je svog sagovornika obavestio o posledicama mogućeg izbora Ramuša Haradinaja za premijera Kosova.

Ji: Vučić kao predsednik ima jači legitimitet, Pensov poziv za posetu SAD-u

Pomoćnik državnog sekretara SAD-a za evropska i evroazijska pitanja Hojt Ji čestitao je danas premijeru Aleksandru Vučihu na izboru za predsednika Srbije, ističući da je to veoma važno, jer, smatra, to daje još jači mandat Vučiću da nastavi reforme i približi Srbiju njenom cilju a to je EU i njene institucije.

Ji je takođe preneo danas Vučiću poziv američkog potpredsednika Majkla Pensa da poseti Sjedinjene Države u narednih nekoliko meseci.

Izvor: Vlada Srbije